donderdag 17 juni 2010

Door de fjorden

Onze vakantie is echt begonnen. Zaterdag om 15.00 uur reden we weg uit Kesteren waar we onze camper hadden opgehaald en ingericht.


Het eerste doel Hirsthals in het noorden van Denemarken, om daar verder te varen met de "speedboot" naar Kirstiansand. Jesus wat een tocht, de kotszakken werden rijkelijk uitgedeeld en ook zeer veelvuldig gebruikt. Als het je lukte kon je genieten van de overtocht maar dit was maar voor weinigen weg gelegd.
Gelukkig duurde dit drama slechts 2.15 uur en tja, wat is dat nou op een heel mensen leven??

Aangekomen in Noorwegen ging onze route verder naar Mandal het zuidelijkste plaatsje van Noorwegen en een zeer geliefd vakantieoord. Na een goede overnachting gingen we op weg naar Stavanger via de zuidkaap en de Flekkenflord.

Dinsdag maken we dan onze eerste track naar de Preikestolen. Een flinke klim door ruig berggebied, goed om de spiren weer eens lekker los te lopen. Het was zeer indrukwekkend en meer dan de moeite waard, 600 m boven een fjord op een reusachtige steen komen heel veel nationaliteiten samen om van het uitzicht te genieten. Niet voor niets het meest gefotograveerde stukje van Noorwegen.

Ondertussen zijn we via de prachtige plaats Bergen en het Sognefjord (204 km de langste zeearm ter wereld) aan beland in Lom. Een echt wintersportoord van waaruit we morgen een stevig looptripje willen maken. We genieten van het prachtige land, de bijzondere natuur en zeldzame vergezichten. We zijn pas 6 dagen weg (2000 km op de teller) en hebben al veel gezien en gedaan............maar het mooiste moet nog komen, de midzomernacht op de Lofoten, we verheugen ons erop!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten